De uitverkoopperiode waar iedereen ieder jaar weer vol smart op wacht is de zomersale 2019. Tijdens deze periode geven modewinkels en modeketens grote kortingen op hun kleding en schoenen. Als je nog graag je zomergarderobe wilt aanvullen voor weinig geld, moet je zeker shoppen tijdens deze periode. Maar wanneer is het precies zomersale 2019 en welke winkels doen eraan mee?

Wat en wanneer is de zomersale?

Dit is de benaming voor de uitverkoop van zomerkleding, zomerschoenen en zomermode. Denk hierbij dus aan jurkjes, slippers, rokjes, shirts, hoeden, enzovoorts. Het is dan ook een term die vooral wordt gebruikt in de modewereld. De zomersale 2019 is zelfs, samen met de winter sale, de grootste en meest populaire uitverkoopperiode van Nederland. Tijdens de uitverkoop betaal je stukken minder voor mode.

Datum zomersale / uitverkoop 2019

De uitverkoopperiode vindt ieder jaar weer plaats in de periode juni en juli, maar de exacte datums liggen in Nederland niet vast. Hierdoor kan iedere winkel er van afwijken en dit gebeurt dan ook. Iedere winkelketen bouwt de spanning langzaam op en gebruikt dit als een zeer belangrijk marketinginstrument.

Vaak is er wel een tendens te zien per modeketen. Bekijk per modeketens een overzicht van de belangrijkste modewinkels en de vermoedelijke startdatum van de zomersale 2019.

Zomersale en uitverkoop

Zomersale kleding

Tijdens de zomersale 2019 lopen de kortingen langzaam op totdat de climax wordt bereikt. Aan het begin van de sale beginnen de kortingen zo rond de 20 tot 30%.  Op dit moment is het assortiment nog groot en zijn alle maten nog volop verkrijgbaar. Na verloop van tijd zal de korting echter doorgroeien tot 50% en later soms zelfs 70%.

Qua prijs is het einde van deze periode dus het meest ideaal, maar er is een risico. Aan het einde van de uitverkoop zijn de meest gangbare maten en kleuren vaak al uitverkocht. De kledingstukken met zeer kleine of grote maten zijn op het eind nog het meest eenvoudig verkrijgbaar.

Wintersale en mid season sales

We noemden de tegenhanger van de zomersale al eerder in dit artikel, maar de wintersale is dus minstens net zo belangrijk en zo groots als de uitverkoop in de zomer. De winter sale is de uitverkoop van winterkleding en wintermode en valt in de maanden december en januari. Ook organiseren veel winkelketens ook nog mid season sales waarmee lente en herfstcollecties worden verkocht.

Zomersolden

In Nederland heet het de zomersale, in België spreekt men over de zomersolden. Het idee is hetzelfde, de uitvoering iets anders. De datums liggen namelijk vast in België waardoor je precies weet wanneer de zomersolden is.