Het moment om je garderobe compleet te maken is tijdens de wintersale. De wintersale 2018 is namelijk de uitverkoopperiode van winterkleding, schoenen en mode. Winkels en modeketens geven flinke kortingen op hun assortiment en collecties. Dit is dan ook een periode van uitverkoop waarnaar heel veel fashionista’s ieder jaar uitkijken. Maar wanneer is precies de wintersale 2018 en welke winkels doen eraan mee?

Welke artikelen gaan jaarlijks in de uitverkoop? De wintersale is het moment om je slag te slaan. Jaarlijks houdt Wehkamp een grote uitverkoop voor de wintercollectie. De mooiste winterkleding shoppen tegen een extreem lage prijs? Gebruik de wintersale om je kledingkast opnieuw te vullen!

  • Winterjassen
  • Truien
  • Broeken
  • Colberts
  • Schoenen
  • Overhemden
  • En nog meer mooie kleding voor heren, dames en kinderen

Wat en wanneer is de wintersale 2018?

Tijdens de wintersale 2018 shop je voordelig jassen, mutsen, truien, broeken en andere winterkleding en mode. Het is het moment dat in de winkels bijna de mode voor de lente en zomer komt te liggen en daarvoor moet de wintercollectie plaats maken. En hoe maak je snel plaats? Door de collectie met korting te verkopen. Deze uitverkoop is de tegenhanger van net zo populaire zomersale.

Datum wintersale 2018

Er is geen vaste datum voor de wintersale 2018, iedere winkel en modeketen mag dus zelf kiezen of ze meedoen en in welke periode. Vaak wordt er een heel spektakel van gemaakt en wordt het fenomeen uitverkoop als marketingdoeleind gebruikt. Grofweg is het ieder jaar wintersale in de maanden december en januari. In Startdatum grote modeketens hebben we uitgezocht op welke datum de uitverkoop vermoedelijk begint bij meerdere van de allergrootste modewinkels.

70% korting op kleding

Het is een wekenlang durend fenomeen en kent een bepaalde opbouw. De meeste winkels beginnen voorzichtig met kortingen tussen de 10 en 30%. Naarmate 2018 vordert stijgen de kortingen steeds hoger. Op een gegeven moment is 50% heel normaal en sommigen gaan zelfs door tot maar liefst 70% korting.

Wie lang durft te wachten bespaart dus het meest. Maar wie lang wacht heeft ook kans dat hij of zij misgrijpt omdat de oude collectie helemaal uitverkocht is geraakt. Vooral de gemiddelde maten zijn vaak het snelst uitverkocht.

Wintersale uitverkoop

Zoals we al vertelden is deze sale niet de enige uitverkoopperiode van modewinkels. De zomersale in juni/juli is net zo belangrijk. En ook de mid season sales winnen nog ieder jaar aan populariteit. En wat te denken van Black Friday en Cyber Monday waaraan steeds meer winkels deelnemen.

Wintersolden

In België kent men een soortgelijk evenement, maar daar heet het wintersolden. De wintersolden in België vinden plaats op vaste datums en winkels zijn dus niet vrij (zoals in Nederland) om zelf het moment van uitverkoop te kiezen.