Jaarkalender van de uitverkoop, ben je benieuwd welke producten op welk moment in de uitverkoop zijn? Onderstaand is per maand aangegeven wat de koopjes zijn in die maand. Mis geen aanbieding en koop tijdens de uitverkoop. Iets nodig maar niet de volle prijs willen betalen? Bij Wehkamp kun je voordelig de mooiste spullen kopen tegen een scherpe prijs! Tijdens de sale en uitverkoop betaal je nog minder.

Welke artikelen gaan jaarlijks in de uitverkoop? Hieronder kun je de categorieën bekijken. Wehkamp heeft voor elke categorie vele artikelen in de uitverkoop. Wacht geen moment langer, sla je slag voordat het is uitverkocht.

  • Kleding (voor heren, dames, kinderen en baby’s)
  • Wonen & slapen
  • Tuin & klussen
  • Huishouden
  • Koken & tafelen
  • Elektronica
  • Speelgoed & games
  • Sport & vrije tijd

Jaarkalender sale / uitverkoop per maand

Van januari tot en met december, er is altijd uitverkoop of sale. De jaarkalender voor de uitverkoop is opgesplitst in maanden.

januari

Januari is natuurlijk de maand die volgt na de feestmaand december. En juist omdat in december de consumentenaankopen pieken volgt een scherpe prijsdaling in januari. Wat er zoal in de uitverkoop gaat in de eerste maand van het nieuwe jaar? Uiteraard de kerstartikelen, maar ook populaire kerstcadeaus zoals televisies, digitale camera’s, beddengoed, enzovoorts. Sowieso bevinden de elektronicaprijzen zich op een zeer gunstig niveau. Zo organiseren Mediamarkt en BCC nog de geweldige BTW Actie waarmee je zeer voordelig elektronica kunt kopen. En in januari is de wintersale van de modewinkels nog in volle gang. Sterker nog, de prijzen dalen in januari zelfs naar het voordeligste punt toe richting het einde van de wintersale. Laatste tip: op zoek naar voordelige vliegtickets? In januari zijn ook de KLM Werelddeal Weken.

februari

Februari is traditioneel geen bijzondere maand als het aankomt op uitverkoop en sale. De mode wintersale ebt langzaam weg en de lente- en zomercollecties nemen een steeds prominentere rol in de winkels in. De maand van Valentijn en Carnaval, dus zodra deze evenementen voorbij zijn kan je juist voordelige Valentijnsartikelen en Carnavalskleding kopen. Ook is de maand februari van de jaarkalender geschikt om nog eens voordelig wintersportartikelen te scoren, dus bijvoorbeeld een skipak, ski’s of snowboard. En misschien niet helemaal verwacht, maar ook tapijt en andere vloerbedekking is vaak in februari op zijn voordeligst.

maart, april en mei

De lente staat op het punt te beginnen en als je nog op zoek bent naar winterkleding is dit je laatste kans. Verwacht echter wel dat de meest gangbare maten zijn verdwenen en dat alleen de ‘restjes’ nog te koop zijn. Gedurende deze drie maanden zijn er wel verschillende mid season sales (mode). Het is ook een goed moment om winterbanden te kopen aangezien veel auto’s nu overgaan op de zomerbanden. Het verschil in prijzen met het begin van de winter is echt enorm. In mei vinden de eerste maal van het jaar de NS Spoordeelweken plaats, ideaal voor als je een keer voordelig met de trein wilt reizen. En tenslotte blijken de laptops het voordeligst te zijn in de maand april.

juni

De maand juni vormt de overgang naar de definitieve zomerperiode en op dat betekent dat een groot deel van de mensen rond deze tijd hun zomergarderobe wel compleet hebben. Eind juni zal de interesse langzaam dalen in zomerkleding en dat betekent dat de prijzen van kleding zullen dalen. De zomersale zal eind juni dus langzaam zijn intrede gaan doen. Ook nog een interessante tip is voor de mensen met trouwplannen. Het trouwseizoen is in juni op zijn hoogtepunt en wat op zijn hoogtepunt zit kan alleen nog maar naar beneden. En dat geldt dus ook voor trouwartikelen zoals trouwjurken, enzovoorts. Nog een tip die we niet onvermeld kunnen laten; in de maand juni stunten veel sportscholen met de prijzen voor een sportabonnement. En last but not least, in juni zijn games uitermate voordelig tijdens de Steam Sale.

juli

Dé zomermaand bij uitstek heeft zijn intrede gedaan. De maand ook van de zomersale die piekt tijdens juli, zeer veel voordeel dus op zwemkleding, bikini’s, shirts, sandalen en ga zo maar door. In die maand zullen ook veel tuinartikelen langzaam in prijs gaan dalen. Denk bijvoorbeeld aan planten en bloemen, de meeste mensen kopen deze namelijk al in het voorjaar. Ook interieurproducten en decoratie voor in huis zijn in de maand juli goedkoper dan anders, dit omdat mensen veel buiten zijn en er dus weinig belangstelling is voor decoratie binnenshuis.

augustus

Ok, de maand augustus betekent nog volop zomer. Maar voor de winkels lag de zomerpiek qua verkopen al eerder en dat betekent dat typische zomerproducten in augustus in prijs dalen. Misschien zoek je nog een mooie nieuwe barbecue of een tuinset. Of wil je toch graag een eigen caravan bezitten? De prijzen zijn in augustus laag en dat geldt ook voor het boeken van vakanties aangezien het hoogseizoen richting het einde gaat. Een leuke tip die vooral van toepassing is in de jaren dat er EK’s en WK’s voetbal op het programma staan is het kopen van een televisie. Voorafgaand en tijdens een dergelijk groot sportevenement kopen heel veel mensen namelijk een nieuwe televisie en zodra het toernooi is afgelopen dalen de prijzen.

september

September is een topmaand wanneer je spullen voor de tuin of rondom huis wilt kopen. Een nieuwe tuinset, een grasmaaier, planten en bomen; in september zijn deze producten op zijn voordeligst. Ook schoolspullen, kantoorspullen en laptops beginnen in prijs te dalen zodra de scholen weer een tijdje bezig zijn en de vakantieperiode alweer even achter ons liggen. Vakanties zijn in september al helemaal lekker voordelig en wat dacht je van een lekker voordelig flesje wijn? Een goede tip waar je volgend jaar zomer zeker profijt van zult hebben is het kopen van een airco in september. De warme dagen zijn (zo goed als) voorbij en de niet verkochte airco’s worden voor bodemprijzen verkocht.

oktober

Oktober is de maand die de definitieve overgang betekent tussen de zomer- en winterperiode. En natuurlijk de feestmaand december die eraan komt. Veel winkels switchen weer eens van collectie en dat betekent bijvoorbeeld voordelig speelgoed. Verder is oktober van de jaarkalender nog steeds een goede wijnmaand en je kunt nog een laatste klapper maken wat betreft tuinsets. Sommige modewinkels houden een mid season sale van de jaarkalender waarbij de herfstmode versneld wordt uitverkocht. En we willen je nog wijzen op de mogelijkheid om een voordelige nieuwe fiets te kopen.

november

November is natuurlijk de ultieme voorbereidingsmaand in de richting van bijvoorbeeld Sinterklaas. Je hoeft weinig uitverkoop en sale te verwachten voor het einde van de maand. Aan het einde van de maand op de vierde vrijdag van november is het Black Friday en de maandag erop Cyber Monday. Steeds meer winkels doen hier aan mee en vooral elektronicawinkels en games producenten verkopen hun producten met grote kortingen.

december

En dan is er natuurlijk nog december, de feestmaand en tevens koopmaand van het jaar. Aan het begin van december is er weinig in de uitverkoop, want de mensen kopen toch wel dankzij Sinterklaas en Kerstmis. Wel begint langzaam de wintersale van mode, vooral de dag na Kerstmis barst deze in alle hevigheid los. Na kerst kan je natuurlijk ook perfect kerstartikelen kopen voor weinig geld.

Dit was een overzicht van een jaarkalender, uitverkoop per maand.